De steigerfender

Posted on 30 april 2022

1Een steigerfender moest het worden. Een soort uitgerekte stootwil die je tegen de wal van de ligplaats aanschroeft. Hoef je niet steeds losse fenders buiten je boot te hangen. Overigens is onze ligplaats een toonbeeld van efficiency: de op maat gemaakte landvasten klik je simpel aan de boot vast met een musketon. Een steigerfender zou dit beeld, én mijn imago als doorgewinterde watersporter, absoluut completeren, maar dat terzijde.

Ik vond het perfecte exemplaar. ‘Deze topkwaliteit steigerfender stootrand is gemaakt van PE-schuim met gesloten celstructuur’. Dat laatste trok me over de streep. Je zal maar de fout maken om een steigerfender te kopen met een open celstructuur!

Besteld. Betaald. De eerste mail. ‘Hartelijk dank voor uw bestelling. Uw ordernummer is 19311. In de bijlage vindt u de factuur.’ Vriendelijk toch? De tweede mail, een uurtje later. ‘Jouw order 19311 is ingepakt en klaar voor verzending’. Fijn! Dan weet ik zeker dat de steigerfender beschermd wordt verzonden. De volgende mail, vroeg in de avond. ‘Jouw order 19311 is aangemeld bij DPD’.

Daags erna krijg ik de melding (de 4e mail) dat de steigerfender is ontvangen door DPD en dat men bereid is de bezorging op zich te nemen. Een meevaller. Hierna volgen twee mails dat het pakket onderweg is, sterker nog: ‘de chauffeur komt eraan!’. Tussendoor krijg ik nog 2 mails over de track&trace-codes. Op de bezorgdag word ik eerst verblijd met de mededeling dat de bestelling het distributiecentrum heeft verlaten waarna een bericht volgt dat de steigerfender ‘vandaag tussen 10:53 en 11:53’ wordt gebracht.

Aldus geschiedde. Keurig afgeleverd, waarbij ik wel dien op te merken dat de, overigens zeer vriendelijke, bezorger een stuk korter van stof was dan de maildiarree die voorafging aan de aflevering van de steigerfender. Enkele minuten na aflevering ontving ik een mail met de volgende mededeling: ‘Jouw pakket 19311 is afgeleverd. Bekijk de laatste updates en details van je zending via bovenstaande button.’

Het nut van het volgen van een reeds afgeleverde zending ontgaat mij. Ik was echter wel blij dat ik nog even herinnerd werd aan de reden waarom ik, enkele minuten eerder, naar de voordeur was gelopen.

Een paar uur later krijg ik een mail met de vraag om het afgeleverde product, en de dienstverlening van de leverancier, te beoordelen. Ook lijkt het de watersportwinkel leuk om mij in het vervolg, periodiek, een mailtje te sturen met ‘geselecteerde aanbiedingen en aanverwante producten die interessant zijn voor iemand met jouw koopprofiel’.

Periodiek komt van het Latijnse woord periodicus, hetgeen zoiets betekent als ‘op geregelde tijden terugkerend’. Ik heb zomaar het gevoel dat ze daar een eigen invulling aan gaan geven…

Posted in: Van alles