Zwarte wie?

Posted on 18 november 2017

1Al een half uur in de file. De oorzaak komt ditmaal uit onverwachte hoek. Een groep anti-anti-zwarte piet demonstranten heeft de weg geblokkeerd. Ze willen voorkomen dat bussen met anti-zwarte piet demonstranten, genaamd Kick-Out Zwarte Piet, Dokkum kunnen bereiken. Daar vindt de landelijke Sinterklaas intocht plaats.

Daar staan ze dan met hun buit. De anti-anti-zwarte piet demonstranten zijn in heftige discussie. Wat gaan ze met de anti-zwarte piet demonstranten doen? Fusilleren? De bussen opblazen? Dan verschijnt de politie! Ze hebben een bemiddelaar meegenomen. Geen gewone bemiddelaar maar een anti-anti-zwarte piet demonstranten Kick-Out Zwarte Piet-bemiddelaar.

Intussen in de file vraag je je af: wat doen anti-zwarte piet demonstranten de rest van het jaar? Sneupen ze bibliotheken af op zoek naar exemplaren van ‘de negerhut van oom Tom’? Komen ze in actie tegen de dieronvriendelijke Paashaas-traditie? Gaan ze knokken tegen het KuKluxKlan-statement wat uitgaat van Sinterklaas z’n witte schimmel? Komt er een manifestatie tegen jodenkoeken, negerzoenen, roetmoppen, Friese paarden, Duitse herders, zwart geld, blanke vla en witte chocola?

En in Dokkum weet het kind het even niet meer. Heeft die enge gevlekte meneer met die rare rooie pofbroek psoriasis, een andere enge huidziekte, eczeem of is z’n zonnebank stuk? En ik mag toch geen snoepjes aannemen van rare verklede mannen die je niet kent? Waarom is de wereld zo ingewikkeld papa?

Drie kwartier later. We kunnen weer rijden. Benieuwd wat ik morgenvroeg in m’n schoen vind.

Posted in: Van alles