Cursus?

Posted on 17 november 2017

1Aanbieding! De prijs van de interactieve lessencyclus ‘Mijn Mening Mag’ is € 1.495,00. Ze noemen het een ‘investering in jezelf’. Want dát klinkt een stuk vriendelijker.

Je wordt er namelijk een ander mens door. Dat beter in staat is een mening te geven en alerter reageert: ‘Ik hoor wat je zegt, maar ik leg het hier even neer’. Herkennen van non-verbaal gedrag wordt je specialiteit: ‘Ik voel een stukje spanning naar mij toe bij je’.

Je snapt hoe je je in een groep moet gedragen: ‘Top dat je er bent! Wat heb jij een fijn aura!’. Je benoemt je gevoelens: ‘Ik kan best wel een stukje van mezelf in je kwijt’ en je waardering: ‘Door jou kan ik weer m’n ding doen’,

Een ex-deelnemer: ‘In gezelschap zat ik vaak met m’n mond vol tanden. Voelde me dom. Alsof ik niet snapte waar het over ging. Naïef. Stil. Een grijze muis. Zonder visie, mening en inbreng. Na de cursus is dat 100% omgedraaid. Bedankt Brechtje en Pepijn! ’

 Wie wil dat nou niet? Nooit meer onzeker, altijd genoeg gespreksstof. In alle situaties een zinnige mening klaar. Je creëert uitstraling, populariteit. Een utopie? Nee! Gewoon een ander mens worden met de fantastische cursus ‘Mijn Mening Mag’!

Zal ik ook een cursus gaan geven? Ik leer je dat het helemaal niet nodig is om overal iets van te vinden. Dat je écht niet aan ieder gesprek deel hoeft te nemen. Dat je mening iets van jezelf is.

Omdat het waanzinnig vermoeiend is om overal een standpunt over te moeten hebben. Discussies vaak ontaarden in een strijd wie het luidst zijn punt kan maken, zonder feedback. Maar ook dat het heerlijk is om ergens helemaal niets van te vinden.

Denk op zo’n moment aan Miles Davis, geniaal jazztrompettist. Hij leunde achterover en mompelde: ‘If you don’t know what to play, play nothing’.

Duurt vast niet zo lang, die cursus van mij…

 

Posted in: Van alles