Lekker wijf!

Posted on 25 september 2017

1Dus u ontkent niet dat u ‘hé lekker wijf!’ riep tijdens uw stratemakerswerkzaamheden?, vraagt de rechter. ‘Klopt, meneer de rechter, dat heb ik inderdaad gedaan’, antwoordt de beklaagde. ‘Pardon?’, reageert de edelachtbare. ‘Euh… excuus! Mens de rechter bedoel ik!’

De rechter fronst z’n wenkbrauwen. De dame naar wie de beklaagde floot is vorige week ook voor hem verschenen. Ze droeg niet-genderneutrale kleding. Dan vraag je om ellende. Ook waren haar borsten niet ingesnoerd, zoals voorgeschreven. Sterker nog: je zag een sexy spleetje tussen de open bovenste knopen van haar blouse. Onacceptabel. 200 uur werkstraf. Dat zal haar leren!

‘Ik begrijp ook dat u gefloten hebt naar de betreffende dame?’ vraagt de rechter. ‘Ook dat kan ik niet ontkennen edelachtbare’ klinkt uit de beklaagdenbank. ‘Dit zijn al met al vergrijpen die niet door de beugel kunnen. Ik doe over twee weken uitspraak maar bereid u voor op een stevige straf’, besluit de magistraat.

Nadat in 2017 door NS, gemeentes en andere instanties de aanhef ‘dames en heren’ werd verboden en de HEMA uitsluitend genderneutrale kinderkleding ging verkopen is het snel gegaan.

Inmiddels zijn genderbevestigende kinderliedjes streng verboden. ‘Wij maken een kringetje van jongens en van meisjes’ is nu: ‘wij maken een kringetje van hele lieve kind’ren’. Verder zijn alle sporten gemengd (korfbal was z’n tijd ver vooruit!) en is het strafbaar om baby’s namen te geven waarbij het geslacht wordt aangeduid. Annelies, Jan, Pieter of Shirley? Het wordt niet geaccepteerd! Tenzin, Fenn, Pip of Raaf: dát zijn de kindernamen die zijn toegestaan. Geslachtloos.

Alle openbare toiletten zijn voorzien van genderneutrale urinoirs en restaurants die nog separate dames- en herentoiletten hebben moeten, per direct, hun deuren sluiten.

Maar het gaat verder. De wetenschap is bijna zo ver dat er genderneutrale kinderen kunnen worden gekloond die in staat zijn zichzelf te bevruchten. Gelukkig maar. Het old-school man/vrouw-patroon behoort daardoor spoedig tot het verleden.

Het benoemen van typische mannen- en vrouwenkwalen als prostaatproblemen en baarmoederhalskanker? Verboden! Er wordt voortaan gesproken over midlichaamse aandoeningen die allemaal identiek worden behandeld.

Ook het eten van appels is in de ban gedaan. De verwijzing naar Adam en Eva, de eerste man en vrouw, is té evident.

Maar stiekem, héél stiekem bewaar ik een bladzijde uit de inmiddels (vanwege de stereotiepe geslachtsverwijzingen) verboden werken van Slauerhoff.

Een vrouw is alleen een vrouw
zolang de man haar begeert.
Wordt de roos zonder regen en dauw
ook niet door de hitte verteerd?

Niet verder vertellen…

-*-

-*-

Posted in: Van alles