Boer zoekt Vrouw: vluchten kan niet meer

Posted on 28 december 2015

0Eind december 2015. Ineens was het er weer. Als een donderslag bij heldere hemel. Boer zoekt vrouw. Deze keer met een terugblik op de afgelopen jaren. Hoe zou het gaan met Bertie, Geert, Gert-Jan, Aletta, Johan, Jan, Jos, Wim en alle anderen?

Het verkneuteren om agrarische einzelgängers die zich ineens sociaal moeten gaan gedragen maar dat niet kunnen. Wanhopige muurbloempjes die hun eenzame lot toevertrouwen aan de Katholieke Radio Stichting. Is er nog hoop? Ja! Er is ‘Boer zoekt vrouw’!

Kijken naar ‘Boer zoekt vrouw’ staat gelijk aan schaamteloos voyeurisme. Sociaal minder vaardige mannen en vrouwen moeten, met een hijgende Yvonne in hun kielzog, intieme gesprekken voeren en hun meest precaire gevoelens blootgeven.

Voor de meeste deelnemende agrariërs, een vak waarbij niet bepaald wordt geselecteerd op sociale vaardigheden, een ware martelgang.

De veehandel (hoe toepasselijk…) waar mensen zich vrijwillig voor lenen is tenenkrommend schaamteloos. Presentatrice Yvonne Jaspers vervult haar voyeuristische rol met verve. Moeiteloos betreedt ze de comfortzone van de deelnemende boeren en potentiële partners.

Vragen die bij de miljoenen kijkers opborrelen stelt zij. Niet gehinderd door ook maar een greintje fatsoen wroet ze in de levens van de deelnemers. Die laten zich als makke schapen naar de slacht leiden, niet in de gaten hebbende hoe onsterfelijk belachelijk ze zichzelf maken.

Als trendy statement scharrelt Yvonne’s witte Labradoodle regelmatig door het beeld. Want de conservatieve tijdloosheid van het boerenbestaan moet wel hip worden gecompenseerd!

Boer zoekt vrouw: het programma appelleert aan de Bouquetreeks-sentimenten van de kijker: de wereld uitgekleed tot een rituele paringsdans. Een paringsdans die miljoenen kijkers fascineert, dat dan weer wel. Hoe kom ik anders aan al die namen?…

Boer zoekt vrouw: kijkcijferkanon, romantiek in een wereld die ver weg staat van de gemiddelde kijker. Een simpeler, meer overzichtelijk bestaan waar iedereen naar verlangt wordt voorgespiegeld aan de kandidaten. Dichter bij de natuur, gezonder, bewuster. Want boeren zijn tenminste pure mensen!

Boer zoekt vrouw: vluchten kan niet meer…

-*-

-*-

-*-

-*-

 

Posted in: Van alles