De laatste Sirtaki?

Posted on 30 juni 2015

0Het journaal, de kranten, de beurzen, het gesprek bij de koffiemachine: het gaat deze weken vooral over de Griekse crisis. Al maanden vormt één van de oudste en rijkste culturen van Europa het middelpunt van de wereld.

Toch zijn het bijzonder prettige mensen, die Grieken. Ze zijn relaxt, nemen het allemaal niet zo nauw qua regels, belastingen en dat soort zaken. Juist dát doet me ergens aan denken: eilandgevoel! Het gevoel van vrijheid, laisser-faire en de rest van de wereld met de nodige verbazing bekijken. Ik heb een tijdje mogen wonen op een Waddeneiland en herken het.

Grieken hebben dit eilandgevoel waarschijnlijk in het kwadraat. Logisch: de Helleense republiek heeft 6000 eilanden!

Vind je het gek dat je je dan druk maakt over draconische maatregelen als verhoging van de pensioenleeftijd naar 67 jaar of een BTW-percentage van rond de 20 procent? Het zal je maar overkomen…

Posted in: 11/149