Hoezo webshop?

Posted on 8 mei 2015

0Ik zie regelmatig reclames voorbij komen waarbij ik vijf euro, tien procent korting of een ander lokkertje kan verdienen. Zomaar!  Zeker een addertje onder het gras hoor ik u denken. Nee! Niets is minder waar!

Deze voordeeltjes krijgt u door online bestelde artikelen zelf af te halen en deze niet te laten bezorgen.

Dat is toch geweldig! Gewoon bestellen! Vervolgens in je auto, op je scootmobiel, fiets, Vespa óf in de trein stappen en je spullen ophalen! En dan: direct je nieuwe tv installeren, kijken of die mooie broek je écht staat, zien of de kleuren van dat kleed net zo mooi zijn als op de foto of direct in dat heerlijke boek verdwalen.

Wég met het wachten op de bezorgdienst! Thuisblijven omdat de postbode misschien iets komt afleveren is voorgoed verleden tijd en aanbellen bij die vervelende buurman omdat de bestelling dáár is afgeleverd is ook niet meer nodig.

En dat bracht me op een idee! Ik heb er nog niet echt goed over nagedacht maar wil het toch even met u delen. Ik heb namelijk bedacht dat het misschien leuk zou zijn om in stads- en dorpscentra ruimtes te creëren waar spullen in geplaatst kunnen worden.

In rekken, op planken of eventueel op een andere manier. Mooi lampje er op richten en klaar!

Consumenten kunnen dan ter plekke bekijken of die trui hun echt onweerstaanbaar maakt, of die stoel inderdaad zo lekker zit en of die lamp ook ‘in het echt’ mooi schijnt.

Klanten kunnen de spullen daar direct afrekenen en ook meteen meenemen. Ja! Echt!

Voor de verkoper zijn er ook veel voordelen. Boter bij de vis, geen gedoe meer met inpakken, opsturen en retourzendingen. En! De stadscentra worden gezelliger, zien doet verkopen en je ontmoet je klanten persoonlijk. Als je niet uitkijkt leidt dat laatste tot een persoonlijke band met je clientèle waardoor ze weer terugkomen.

Maar misschien draaf ik nu door…